info@perlapsikoloji.com 0549 180 00 01
Küçük Balık Boni | Perla Psikoloji Merkezi | İzmir Psikolog | 0549 180 00 01

Küçük Balık Boni

Küçük Balık Boni
  • 4 Ağustos 2023

Küçük Balık Boni-Metaforik Pdf İndir

2-5 Yaş için Ölümü Anlatan Metaforik Hikaye

Masmavi bir deniz varmış. Bu denizde küçük balıklar, büyük balıklar, balinalar, yunuslar, yosunlar, mercanlar hep birlikte yaşarlarmış. Denizde yaşamayı çok severlermiş.

Bazen yağmur yağarmış, denizin içinden yağmuru izlemek çok keyifli olurmuş. Bazen rüzgar esermiş, denizin içindeki canlılar üşürlermiş.

Bir gün denizin içinde yağmur gibi rüzgar gibi bir doğa olayı olan deprem olmuş. Bu depremle deniz sallanmış. Deniz sallanınca Küçük Balık Boni ve arkadaşları da sallanmışlar. Bir de bakmışlar ki tüm balıklar sallanıyorlar. Boni ve ailesi de çok korkmuşlar. Boni ve ailesi çok korktukları için biraz da ağlamışlar.

Sallanma bittiğinde yunus balıkları onlara yardıma gelmişler. Onları güvenli yerlere almışlar. Onlara yiyecekler, kıyafetler getirmişler. Yunuslar yardıma ihtiyacı olan balıklar var mı diye etrafta dolaşmaya başlamışlar. Bazı balıkların denizin kenarına kadar savrulduklarını görmüşler

Yunuslar bu sefer onlara yardım etmek için yanlarına gitmişler. Görmüşler ki o balıklar suyun dışında kaldıkları için artık yaşamıyorlarmış. Artık yüzemeyeceklermiş, nefes alamayacaklarmış. Boni o balıkları artık göremeyecekmiş.

Boni ve arkadaşları bu duruma çok üzülmüşler ve ağlamışlar. Sonra artık yaşamayan balıklar için denizin kenarına çiçekler bırakmışlar. Onlar için dualar etmişler. Onları artık göremeseler de kalplerinde birlikte geçirdikleri anıları varmış.

Biraz zaman geçmiş Boni ve arkadaşları yeniden denizin içinde oyunlar oynamaya, okula gitmeye ve resimler yapmaya devam etmişler. Güvendelermiş; hayat, normale dönmüş. Büyük balıklar, yunuslar, mercanlar çocukları hep korumuşlar.

 

Vermek istenen mesaj: Doğa olayları sonucu gerçekleşen ölümü küçük yaş çocuklara anlatmak

Hedef okuyucu: Ölümle sonuçlanan doğa olayını yaşamış, ailesi sağ kalan, fakat yakınlarında, çevresinde kayıplar olan küçük çocuklar

PSİKOLOG: CANSU YUMRUTAŞLAR

DÜZENLEYEN : UZMAN PSİKOLOG PINAR FİDANCI

  • ,