İzmir en iyi psikolog seçimi yaparken insanlar genel itibari ile önerilere yönelmektedir.
Sertifika ve eğitim programları incelenmelidir.
Perla Psikoloji Merkezi, tavsiye edilen uzmanlar için; Uzmanlar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Perla Psikoloji ve Danışmanlık Merkezi
Çocuk Terapisi, Çift ve İlişki Terapisi, Genç Terapisi, Yetişkin Terapisi, Oyun Terapisi, Kurumsal Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri
İzmir psikolog ekibimiz; anksiyete, panik atak, depresyon ve takıntı, kaygı bozuklukları, sosyal kaygı, kişilik bozuklukları, travma sorunlarında hizmet vermektedir. Genel olarak ise bireysel terapi, aile danışmanlığı, ilişki terapisi, çift terapisi alanlarında; bilişsel davranışçı terapi, şema terapi, bilinç altı temizliği, emdr terapisi gibi yöntemler ile İzmir’in en iyi psikologları olarak uzman ve bütüncül bir anlayış ile hizmet vermekteyiz.
1- İyi bir okuyucu ve okuduğunu değerlendirmeli
2- Kendini tanımalı, kendisiyle ilgili farkındalılık geliştirmeli.
3- Özeleştiriye sahip olmalı.
4- Eleştiriye açık olmalı.
5- Dinlemesini bilmeli
6- Esperiye açık, mizah anlayışına sahip, espri yaparken karşısındakiyle dalga geçmemeli
7- Konuşma becerilerini geliştirmeye açık olmalı.
8- Giyim kuşamı düzenli ve temiz olmalı
9- Bilim adamı seviyesinde olmasa da araştırmayı sevmeli
10- Yazar olacak kadar olmasa da arada yazmalı
11- Psikolojik danışmayı bir hayat şekli olarak kabul etmeli ve mesleğine adamalı. Bu şekilde mesleğini daha çok benimseyebilir ve sever
12- Planlı ve programlı olmalı
13- Değişime açık ve yeni şeyler denemekten korkmamalı
14- Alçak gönüllü olduğu kadar mesleğinde kendisine güvenmeli
15- Danışmada sonuca gitmede aceleci olmamalı
16- Sosyal olmalı
17- Çalıştığı kurumda ki personelle diyalogu seviyeli ve devamlı olmalı
18- Mesleği ile alakalı yapılan şakalara kızgın tarzda cevap vermemeli. Uygun ve kısa cümlelerle yetinmeli
19- Bulunduğu çevrenin kültürünü tanımalı ve anlayış göstermeli. Çatışma içinde olmamalı.
20- Beslenme alışkanlığı olmalı. Sağlığına itina göstermeli. Yaşam şekli düzenli olmalı.
21- İçinden gelen bir tebessüme, güler yüze sahip olmalı
22- Bilimsel düşünceye sahip olmalı
23- Problemler karşısında ve problemli kişiler karşısında problem çözme motivasyonuna sahip olmalı.
24- Zaman zaman yaşanabilecek tükenmişliğini fark ederek önlemlerini almalı
25- Her şeyden önce mesleğimi seviyor muyum? Sorusuna yüksek sesle evet demeli.
26- Aksiyon sahibi olmalı. Durağan olmamalı.
27- Servise gelenle görüşürüm, gelmeyenle görüşmem anlayışı olmamalı
Psikolojik danışmanlar alanına göre psikoterapi, psikolojik danışma, EMDR terapisi, hipnoterapi, davranış değişimi, stres azaltma ve başetme becerileri kazandırma vb buna benze çeşitli psikolojik tedavi metotları kullanabilirler.
Hayatımızdaki sorunlara göre size yaşamakta olduğunuz problemlerle ilgili içgörü kazanmanıza (problemlerinizinn nerelereden ve neden kaynaklanıdığını fark etmenize) yardımcı olurlar.
Psikolog, Psikolojik Danışman ya da Psikoterapist, Psikolojik problemlerinize sebep olan sahip olduğunuz temel düşünce kalıplarınızı ve düşünce kalıplarının hangi duygulara nasıl neden olduğunu anlamınıza ve bu duygulaı değiştirebilmeniz için size bunları daha uygun olanlarla değiştirebilmeniz için bir takım beceri kazandırmayı hedeflemektedirler.
Bununla beraber etkili kişisel, sosyal, eğitimsel ya da mesleki gelişim ve uyum sağlamak amacıyla eylemleri planlamanıza yardımcı olacak biçimde beceriler kazanmanıza da yardımcı olurlar.
Elde edilen bulgulardan yola çıkarak eğer probleminiz daha ciddi bir danşmana veya uzmana yönlendirir.
Uzmanın; Sosyal Fobi, Depresyon, Panik Atak, Takıntı, Yeme Bozukluğu, Özgül Fobi, TravmaLAR, Kişilik Problemleri (Borderline, bipolar, pasif agresif, narsist, bağımlılık vb.) bireysel problemlerin terapisinde uygun eğitimleri alması gerekir.
Uyguladığı bir takım test ve görüşme sonuçlarından elde edilen bilgileri kullanarak, psikolojik, duygusal ve ya davranışsal problemlerini tanımlayarak onların ilgi alanlarına, yeteneklerine ya da gereksinimlerine göre terapi ve tedavi planı geliştirirler.
Stres, madde kullanımı, bağımlıklar, aile problemleriyla ilgili davranışlarınızı değiştirmek, kişisel, sosyal veya mesleki yaşamınızda ilerleme kaydetmeniz için eylem planı hazırlar.
Psikolojik problemlerin dışında bireyin zekası, başarıları, ilgi alanları ya da kişilikleri hakkında bilgi edinmek için psikolojik testleri uygular, puanlar ve yorumlar.
Sınav kaygısını azaltma, meslek seçimine yardımcı olma, okul başarısını artırma gibi akademik problemlerin çözümünde İzmir Psikolog desteği sunar.
Psikolog seçerken kısaca kendinize sormanız gerekli olan sorular şunlardır.
• Lisanslı bir psikolog mu?
• Ne zamandan beri psikolog olarak çalışmakta?
• Kendimi kaygılı, gergin, depresif, vb. hissediyorum. İşim, evliliğim, yemek yeme, uyku vb. sorunlarım var. Bu tür problemlerde uzmanın ne kadar bilgi birikimi var?
• Uzmanlık alanları nelerdir? söz gelimi, çocuklar ile ve ailelerle çalışabilir mi ya da ilişki problemlerinde uzman mı?
• Uzman ne tür tesler ve tedaviler kullanıyor ve bu uygulamalar benim sorunumla başa çıkmam konusunda etkili olabilir mi?
• İzmir Psikolog Ücretleri nelerdir?
”İzmir psikolog”, ”izmir’de en iyi psikolog”, ”psikolojik danışman randevu”, ”İzmir psikolog fiyatları”, ”İzmirde psikolog seans ücretleri”, ”perla psikoloji”, ”İzmir aile terapisi ücretleri”, ”pedagog ücretleri”, ”İzmir psikolog fiyatları”, ”vajinismus tedavi ücretleri”, ”İzmir vajinismus tedavi fiyatları” gibi anahtar kelime öbekleriyle başlayan aramalar psikologların seans ücretlerinin danışanlar için ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir.